Yumurtalı pişi, mayalı pişiden daha hafif oluyor. Çok ta lezzetli ve yağ çekmiyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER :
- 2 su bardağı Yoğurt
- 1 Yumurta
- 1 paket Kabartma tozu
- 5 su bardağı Un
- 1 çay kaşığı Tuz
- kızartmak için Sıvıyağ
Hamuru yoğurabileceğimiz çukur bir kapta, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuz biraraya getirilip karıştırılır. Yoğurt kabartma tozu etkisi ile hafif kabarır. 5 su bardağı un ilave edip, ekmek hamuru gibi hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. Temiz bir zeminde hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılır. Bıçak ya da döner şekilli kesici ile istediğiniz şekilde dilim dilim yapılır. Tavada kızgın yağda iki tarafı altın rengi oluncaya kadar kızartılır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder