4 Şubat 2013 Pazartesi

SARIMSAKLI - LİMONLU PANCAR SALATASI


Bizim lezzetine doyamadığımız pancar salatasını sizlere de tarif ediyorum. Deneyin, pişman olmazsınız..!


MALZEMELER: 

  • 2 adet iri boy Pancar
  • 8-10 dal Maydanoz
  • 4 diş Sarımsak
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 adet Limon
  • 1/2 çay kaşığı Tuz
Pancarlar güzelce yıkanıp, kabuklu haliyle düdüklü tencereye konur. Üzerini bir parmak geçinceye kadar su konup, düdüklüde yaklaşık 20-25 dk. haşlanır. Haşlanan pancarlar sudan çıkarılıp soğumaya bırakılır. El yakmayacak hale gelince, kabukları soyulup dilim dilim doğranır. Salatayı karıştırabilecek çukurca bir kaseye pancarlar koyulur. 
Maydanozlar da iyice yıkanıp süzüldükten sonra ince ince doğranıp pancarlara ilave edilir.

 Salata sosunu hazırlamak için  bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, ince ince dilimlenmiş ya da ezilmiş sarımsak, tuz, biraraya getirilip karıştırılır. Hazırlanan sos, pancarlara ilave edilip güzelce dilimler bozulmadan karıştırılır ve servis tabağına alınır. 

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons