Ailecek geleneksel hale gelmiş, çok sevilen rosto tarifim.
MALZEMELER:
- 1 kg Dana Rosto
- 1/2 çay bardağı Sıvıyağ
- 5 diş Sarımsak
- 1 orta boy Kuru Soğan
- 1/2 çay bardağı Soya Sosu
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 lt Sıcak Su
- Süslemek için domates dilimleri
Etin dışının her tarafı kızartıldığına emin olunduğunda, et düdüklü tenreceye alınır. Soyulup ikiye bölünmüş 5 diş sarımsak, elma dilimi gibi dilimlenmiş 1 adet kuru soğan ve karabiber tencereye ilave edilir. 1/2 çay bardağı soya sosu ve 1 lt sıcak su da ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kesinlikle tuz konmaz; zaten soya sosu tuzludur. Önce harlı ateşte, düdük ötünce altı kısılıp en kısık ateşte yaklaşık 1 saat ( 60 dk ) pişirilir.
Etin suyu serviste kullanılmaz. Soğan ve sarımsak lezzeti, buharla ete sinmesi sağlanmıştır. Kalan suyu damak tadınız uygun gelirse, su ile çoğaltıp çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ben akşam yemeğinde rostoyu; patates püresi, yoğurt ve ıspanak kavurması eşiliğinde, ayrıca yanında arpa şehriyeli pilav ile servis yaptım.
Etin suyu serviste kullanılmaz. Soğan ve sarımsak lezzeti, buharla ete sinmesi sağlanmıştır. Kalan suyu damak tadınız uygun gelirse, su ile çoğaltıp çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ben akşam yemeğinde rostoyu; patates püresi, yoğurt ve ıspanak kavurması eşiliğinde, ayrıca yanında arpa şehriyeli pilav ile servis yaptım.
0 yorum:
Yorum Gönder