13 Şubat 2014 Perşembe

SEBZELİ BULGUR PİLAVI (MEYHANE PİLAVI)



Malzemeler:

2 bardak pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet Sivri biber
1/2 çay bardağı çiçek yağı
1,5 bardak domates püresi 
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su 
Tuz

Yapılışı:

Tencereye çiçek yağı konup, yemeklik ince doğranmış soğanlar ilave edilir. Pembeleşinceye kadar soğanı kavurup, sonra biberler, sonra biber salçası, sonra domates püresi ve tuzu da ilave edilip domates suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Bulgur da eklenip, bir iki dakika daha kavurulur. Tencereye bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Kapağı kapatılır ve tencereden buhar çıkar çıkmaz ateşi kısılır. Yaklaşık 10 dk. sonra pilav demlenmiş olur. Kapağını açıp kontrol ettiğinizde suyunu tam çektiyse, pilavınız hazırdır. Altını kapatıp, kapağını bir daha açmadan 5-10 dk. daha demlenmesini sağlayınız.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons