13 Şubat 2014 Perşembe

KIYMALI, DOMATESLİ BÖREK


 Malzeme:

250 gr. orta yağlı dana kıyma
1 adet iri boy kuru soğan
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 bardak domates püresi ( ya da 3-4 adet domates )
Tuz
4 adet yufka
yufkayı yağlamak için sıvı yağ
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye çiçek yağı koyup, yağı ısıtmaya başlayın. Kıymayı tencereye ilave edin ve kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu çekince, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğanlar pişinceye kadar kıymalı harcı kavurmaya devam edin. Domates püresini ve tuzunu ilave edip, domateslerin suyunu çekmesi için kapağını bir süre kapatın. Ocağı kısın. Domates suyunu çekince böreğin iç harcı hazır, ocağı kapatın.

Yufkayı tezgaha yayın. Kendinize yakın kısmı fotoğraftaki gibi kıvırın. Bu, harcın dışarı taşmasını önler ve kolay sarılmasını sağlar. yufkayı bir yumurta fırçası yardımı ile yağlayın. Harcı göz kararı dörde bölün. Dörtte birini yufkaya fotoğraftaki gibi yayın. yufkayı rulo yaparak sarın.  



Yağlanmış tepsiye, gül börek gibi ortadan başlayıp kıvıra kıvıra yerleştirin. Dört yufkayı da böyle hazırlayıp tepsiyi doldurun. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, böreğin altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet Olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons